2 Eylül 2016 Cuma

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI "MİLLET CAMİİ'NDE HATM-İ RUFAİ ZİKRİ

GALİBİ ŞEYHİ ALİ YETKİNŞEKERCİ EFENDİ'NİN 06 AĞUSTOS 2016 TARİHİNDE, CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI, BEŞTEPE MİLLET CAMİİNDE YAPTIRMIŞ OLDUĞU HATM-İ RUFAİ ZİKRİ. 10 AĞUSTOS 2016 TARİHİNDE YAYINLANDI VE TÜRKİYE KAMUOYUNDA ÇOK BÜYÜK YANKI YARATTI

1 yorum:

  1. Camiler Müslümanların ortak ibadetleri için yapılmış İbadet hanelerdir.
    Resmi Kurumların da özel çok personelli kurumlarında bahçelerinde veya Bahçelerine yakın yapılmaları Halkı Müslüman olan bir ülkede devletin koruması altındaki halka açık binalardır. Bu yüzden Bir kurumun bahçesinde ise dışarıya açılan ikinci bir kapısı vardır ki bu Cuma namazlarında falan çevredeki halkında gelmesine açık olmasındandır. Biz İslam dini ile şereflendiğimiz tarihten beri camiler mescitler gerek devlet gerekse kişiler yada halkın topladığı paralar ile yapılsın. Bittiği ve ibadete açıldığı andan itibaren halkın birliğini dirliğini dini konularda dersler alabileceği halkın ibadetine açık alanlardır. Diğer dinlerden de o bölgede ibadet hane yatırmak yapmak isteyenler var ise devletin onlara da yardımcı olması gerekir. Nitekim Türk devletleri böyle yapmışlardır. Burada yapılan bir tarikat zikri. Cami yönetimi ve ya bölgesinde olduğu Müftülükten ayrıca izin alınarak verilen müsait tarih ve saatlerde yapılabilir.
    CHP'nin karşı çıkması eğer ülke bir sömürge devleti değil ise ve sömürge valiliğinin zorla yasakları uygulanıyor da halk bunu önleyemiyor ise gibi durumlar haricinde halkın hiç bir kesimi egemenliğin millete ait olduğu bir ülkede kınanamaz ve karşı çıkmak hakkı da yoktur. Bu CHP’nin tek iktidar olduğu dikta dönemlerinden kalma Halkın dinini zorla yasaklama gibi sömürge baskısı ve dikta dönemlerinden kalmış karşılığı boş bir eski dikta dönemlerine özlemden ibarettir. Yakışıksız bir ayıptır. Halk Onların kurdukları pagan Kemalist tarikatın Devletin resmi ibadethanesi gibi kullandıkları Tapınak şövalyelerine hizmet verdiği gittikçe daha iyi fark edilen Anıt Kabirdeki resmi ilan edilmiş ayinlerine dahi ses çıkarmamaktadır.
    Bunun devamlılığı da Egemenliğin millette olduğu bir Cumhuriyet de (Halk idaresinde Caminin de Anıt kabir ve çelenk sunakları heykellerinde kamuoyunun onayına sunularak onaylanmaları teklif edilmek isteniyor ise CHP bu konuda haklı olabilir. Ama biz böyle emir ediyoruz derlerse artık Türkiye Cumhuriyet kurmayı amaçlayan bir dikta devleti olmaktan amacına ulaşmış ve çıkmıştır.
    Bu yüzden böyle çıkışlar sadece Türkiye düşmanı dış güçlerin ülkemizi tekrar işgal edip yeniden CHP'yi iktidara getirmesi ile çok kanlı savaşlar sonucunda kurmayı amaçladığı gibi düşünceler taşıdığına yorumlanabilir.
    Ahmet Doğan Şimşek

    YanıtlaSil